mandag 6. oktober 2008

Kyllingsuppe.


(Thai Chicken Soup)
4 porsjoner.


2-3 kyllingfileter
3-4 ss presset lime

ca. 10 vårløk
3 fedd hvitløk
2 røde chilipepper
1 frisk ingefær (70-100 gr.)
litt olje

5 dl vann
1 terning hønsebuljong
1 boks kokosmelk (low-fat)

salt og pepper

1. Skjær kyllingfiletene i strimler og dynk dem i lime.
2. Finhakk grønnsakene (skrell ingefæren først) og fres dem i litt olje sammen med krydder til de er myke.
3. Tilsett vann, buljong og kokosmelk, og gi dette et oppkok.
4. Tilsett kyllingstrimlene og la suppen småkoke i ca. 5 minutter.

TIPS: Det er også veldig godt med sitrongress og/eller limeblader i suppen. Sopp passer også til.
Ved servering kan man drysse på koriander, og evt. legge ved skiver av lime.
(Koriander og lime skal ikke koke med i suppen.)

Ingen kommentarer: