tirsdag 16. september 2008

Spaghetti bolognese.

4 porsjoner


300 g kjøttdeig
1 løk, finhakket
2 dl kjøttbuljong (eller hvit-/rødvin)
3 revne gulrøtter
1 fedd presset hvitløk
2 ss tomatpuré
1 boks hermetiske tomater
¼ ts malt muskatnøtt,
1 laurbærblad
Salt og pepper

Stek kjøttdeig og løk. Hell over i en gryte.
Tilsett buljong/vin, muskatnøtt og laurbærblad.
Ha i gulrøtter,tomatpuré, hvitløk og hermetiske tomater.
La sausen koke i ca. 20 minutter.
Smak til med salt og pepper.

Serveres med nykokt spagetti.
Det er alltid godt med basilikumblader og revet parmesanost på toppen.

Tips: Denne sausen kan brukes til det meste, dvs. i pizza, lasagne, kjøttgryter m.m.
Sausen kan oppbevares 3-4 dager i kjøleskapet, eller fryses.

Ingen kommentarer: