
75-100 gr. spaghetti
50-100 gr. bacon
1 egg
1/2 dl ost (helst parmesan)
1/2 dl kokt vann (fra spaghettien)
evt. 1 fedd hvitløk
Grovt salt og mye pepper
Kok spaghetti etter anvisning på pakken.
Kutt bacon i terninger, og stek til de er passe sprø. Legg bitene til tørk på litt kjøkkenpapir. (Da holder de seg sprø).
Visp sammen egg, nesten all osten, hakket/presset hvitløk og salt og pepper.
Tilsett litt av kokevannet til slutt.
Hell vannet av spaghettien, og rør inn osteblandingen og bacon.
Dryss resten av osten på toppen.
Server med en gang.
Tips:
Vannet kan evt. erstattes av hvitvin, da heller man vinen i stekepannen når baconet er ferdig stekt, og lar det småkoke litt.
Parmesanost er dyrt, vanlig ost er også godt, da trenger man kanskje litt mer krydder og hvitløk.
Persille er veldig godt på toppen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar