
2 porsjoner.
2 store løk (gul)
1 ss smør
1 ss olivenolje
1 ss hvetemel
7 dl kraft (eller vann + buljongterning)
salt og pepper
2 skiver ristet brød (ristes i stekeovnen, skjær evt. vekk noe skorpe.)
3-4 ss revet ost
Smør og olje smeltes i en gryte, løken kuttes i skiver og stekes til den er myk.
Dryss melet over løken, og spe med kraften. Pass på å røre litt slik at det ikke blir klumper.
La suppen koke i 8-10 min. på svak varme, og smak til med salt og pepper.
Hell suppen over i ildfaste porsjonsskåler.
Legg et stykke med ristet brød i hver suppeskål og dryss revet ost på toppen.
Skålene settes inn i ovn ved 250 °C.
Suppen er ferdig når osten er smeltet.
2 store løk (gul)
1 ss smør
1 ss olivenolje
1 ss hvetemel
7 dl kraft (eller vann + buljongterning)
salt og pepper
2 skiver ristet brød (ristes i stekeovnen, skjær evt. vekk noe skorpe.)
3-4 ss revet ost
Smør og olje smeltes i en gryte, løken kuttes i skiver og stekes til den er myk.
Dryss melet over løken, og spe med kraften. Pass på å røre litt slik at det ikke blir klumper.
La suppen koke i 8-10 min. på svak varme, og smak til med salt og pepper.
Hell suppen over i ildfaste porsjonsskåler.
Legg et stykke med ristet brød i hver suppeskål og dryss revet ost på toppen.
Skålene settes inn i ovn ved 250 °C.
Suppen er ferdig når osten er smeltet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar