mandag 11. august 2008

Lapskaus.

4 porsjoner

Ca. 1/2 kg benfritt kjøtt
(oksekjøtt, lettsaltet svinekjøtt eller noe annet)
2 ss smør til steking

5 stk. potet
3 stk. gulrot
1 skive kålrot (tykk skive)
1 stk. persillerot

Evt. litt løk eller purre

4 dl vann + buljongterning
1 ts salt
½ ts grovmalt pepper

Skjær kjøttet i terninger og brun det i små porsjoner.
Ha kjøttet i en gryte og hell over vann/buljong.
Tilsett grønnsaker og poteter skåret i terninger og la det trekke på middels varme til alt er mørt.
Rør av og til, pass på at den ikke svir seg i bunnen.
Smak til med salt og pepper.

Serveres med flatbrød.

Det er lurt å lage lapskaus for flere dager, den kan stå i kjøleskapet en stund, eller fryses.
(Lapskausen kan godt lages uten bruning. Rester av nesten hvilket som helst kokt kjøtt kan brukes.)

Ingen kommentarer: