4
porsjoner
Ca. 1/2 kg benfritt kjøtt
(oksekjøtt, lettsaltet svinekjøtt eller noe annet)
2 ss smør til steking
5 stk. potet
3 stk. gulrot
1 skive kålrot (tykk skive)
1 stk. persillerot
Evt. litt løk eller purre
4 dl vann + buljongterning
1 ts salt
½ ts grovmalt pepper
Skjær kjøttet i terninger og brun det i små porsjoner.
Ha kjøttet i en gryte og hell over vann/buljong.
Tilsett grønnsaker og poteter skåret i terninger og la det trekke på middels varme til alt er mørt.
Rør av og til, pass på at den ikke svir seg i bunnen.
Smak til med salt og pepper.
Serveres med flatbrød.
Det er lurt å lage lapskaus for flere dager, den kan stå i kjøleskapet en stund, eller fryses.
(Lapskausen kan godt lages uten bruning. Rester av nesten hvilket som helst kokt kjøtt kan brukes.)
porsjonerCa. 1/2 kg benfritt kjøtt
(oksekjøtt, lettsaltet svinekjøtt eller noe annet)
2 ss smør til steking
5 stk. potet
3 stk. gulrot
1 skive kålrot (tykk skive)
1 stk. persillerot
Evt. litt løk eller purre
4 dl vann + buljongterning
1 ts salt
½ ts grovmalt pepper
Skjær kjøttet i terninger og brun det i små porsjoner.
Ha kjøttet i en gryte og hell over vann/buljong.
Tilsett grønnsaker og poteter skåret i terninger og la det trekke på middels varme til alt er mørt.
Rør av og til, pass på at den ikke svir seg i bunnen.
Smak til med salt og pepper.
Serveres med flatbrød.
Det er lurt å lage lapskaus for flere dager, den kan stå i kjøleskapet en stund, eller fryses.
(Lapskausen kan godt lages uten bruning. Rester av nesten hvilket som helst kokt kjøtt kan brukes.)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar