fredag 8. august 2008

Laks & pasta.

(Porsjonspakkede fileter er veldig praktisk når man lager mat til en person...)
1 person.

75 gr. spagetti
1 stk. laksefilet (ca. 100 gr.)
1/2 ts timian
1/4 ts fingersalt

Kok opp 1 liter vann i en gryte. Legg i spagettien når vannet fosskoker. Skru ned platen etterhvert, men vannet skal boble hele kokeperioden.

Varm stekepannen. Legg laksen i pannen med skinnsiden ned, og dryss over timian og salt. Stek laksen på middels varme i ca. 6 min., den trenger ikke å snus.
(Hvis laksen ikke har skinn steker man den i litt rapsolje, ca. 3 min. på hver side.)
Sjekk at laksen er gjennomstekt ved å stikke en kniv ned i fiskekjøttet.

Hell av vannet på spagettien i et dørslag, og skyll fort med litt kaldt vann. Koketiden står på pakken; 8-11 min. avhengig av type. Rør i litt olivenolje og salt.

Laks og pasta serveres med grønnsaker (f.eks. salat, grønne bønner eller brokkoli kokt i 1 min.) og rømme eller pesto.

Ingen kommentarer: